[B Cuina Mediterránea – Ses Cases de Fetget

Cuina Mediterránea

El sabor de la la nostra terra

arroz_venere_con_pescadoLa Dieta Mediterrània és una valuosa herència cultural que representa molt més que una simple pauta nutricional, rica i saludable. És un estil de vida equilibrat que recull receptes, formes de cuinar, celebracions, costums, productes típics i activitats humanes diverses.

Les característiques principals d’aquesta alimentació són un alt consum de productes vegetals (fruites, verdures, llegums, fruits secs), pa i altres cereals (sent el blat l’aliment base), l’oli d’oliva com a greix principal, el vinagre i el consum regular de vi en quantitats moderades.

Entre les moltes propietats beneficioses per a la salut d’aquest patró alimentari es pot destacar el tipus de greix que el caracteritza (oli d’oliva, peix i fruita seca), les proporcions en els nutrients principals que guarden les seves receptes (cereals i vegetals com a base de els plats i carns o similars com “guarnició”) i la riquesa en micronutrients que conté, fruit de la utilització de verdures de temporada, herbes aromàtiques i condiments.